Direct naar artikelinhoud

Nog geen akkoord over Mbokani, Biglia en Odoi zijn weg bij Anderlecht

De drukke transferzomer bij Anderlecht is al volop bezig. Paars-wit ziet Biglia en Odoi vertrekken, maar de overgang van Mbokani naar Kiev is nog niet rond. De transfer van Mboyo is wel bijna afgehandeld.

Anderlecht en Dinamo Kiev zaten eind vorige week aan de onderhandelingstafel, Mbokani zelf bereikte al een akkoord voor vier jaar met de Oekraïense club. Er is nog een kloof van vier miljoen tussen de twaalf miljoen die Anderlecht vraagt en de acht miljoen die Kiev tot hiertoe wil geven. Anderlecht wil zelf acht miljoen overhouden aan de transfer, een deel van het bedrag gaat naar de ex-club van Mbokani, Monaco, en naar drie makelaars. Begin deze week worden de Oekraïense leiders weer in Brussel verwacht om de transfer af te ronden.

Lucas Biglia wordt begin deze week bij SS Lazio voorgesteld. De Argentijn wordt vandaag of morgen in Rome verwacht om er zijn contract voor vier jaar te ondertekenen. Italiaanse bronnen menen te weten dat Biglia bij Lazio 1,2 miljoen euro per jaar zal verdienen en Anderlecht tussen de 5,5 en 6 miljoen euro ontvangt voor zijn kapitein.

Met AA Gent zijn zaterdag de onderhandelingen gestart over Ilombé Mboyo. De spits bereikte zelf al een principeakkoord voor vier jaar met Anderlecht. Een overeenkomst tussen beide ploegen is er nog niet, maar de gesprekken tussen Michel Louwagie en Herman Van Holsbeeck verliepen in een constructieve sfeer. Verwacht mag worden dat de transfer in de loop van deze week wordt afgerond.

De transfer van Denis Odoi naar Lokeren is dan weer helemaal rond. De rechtsachter hoopt daar meer speelkansen te krijgen en ondertekende een contract voor vier jaar bij de ploeg van Peter Maes.