Man zoekt nieuwe huurder op dag dat proces wegens poging tot verkrachting huurster start

© Kapaza

Hij riskeert twee jaar cel wegens een poging tot verkrachting van een huurster, maar dat houdt een 50-jarige man uit Overpelt niet tegen om weer op zoek te gaan naar een nieuwe huurder. Integendeel zelfs, uitgerekend op de dag dat zijn proces startte, plaatste hij een zoekertje op Kapaza, zo meldt Het Laatste Nieuws.

mtm

“Samen huizen kosten delen iets voor jou”. Zo luidt de titel van het zoekertje dat de vijftiger donderdag op Kapaza.be plaatste. De man gaat op zoek naar een huurder van een gemeenschappelijke woonst in Meeuwen.

Donderdag startte ook het proces tegen de man, die beschuldigd wordt van een poging tot verkrachting van een 23-jarige huurster vorig jaar. De procureur was erg hard voor de beschuldigde, die verstek gaf. “Meneer had een advertentie op Kapaza gezet omdat hij op zoek was naar een huurder om de kosten van zijn woning te delen”, zo citeert Het Laatste Nieuws de procureur. “Maar in werkelijkheid was de beklaagde gewoon op zoek naar een sekspartner.”

De vijftiger, al eerder veroordeeld voor aanranding en exhibitionisme, zou de vrouw onder meer hebben proberen te betasten in de zetel en haar achtervolgd, gekrabd én gewurgd hebben. “Hij scheurde haar kleren kapot en probeerde haar te verkrachten”, luidt het.

De jonge vrouw kon via de garage ontsnappen en naar de buren vluchten. Zij stelt zich nu burgerlijke partij voor 1.800 euro. “Hij is een gevaar voor de maatschappij”, aldus het slachtoffer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen