Direct naar artikelinhoud

Lille-doelman krijgt record Dany Verlinden in zicht

Als er eén ploeg momenteel verrast in de Franse Ligue 1, dan is het Lille wel. De Noord-Franse club blijft in het zog van PSG en houdt voorlopig zelfs Monaco achter zich.

Dat hebben ze mede te danken aan een onvermurwbare defensie. Vincent Enyeama, de doelman van de ex-club van Eden Hazard, slikte in de competitie intussen al 1.035 minuten geen tegendoelpunt meer. De laatste keer dat de Nigeriaanse doelman zich moest omdraaien, dateert al van half september, toen Lille in eigen huis verloor van Nice.

Zo komt stilaan het Europese record van Dany Verlinden in zicht. Die bleef in 1990 bij Club Brugge liefst 1.390 minuten zonder tegengoal. "Ooit zal het gebeuren", liet de voormalige keeper zich al ontvallen, maar velen blijven er zich de tanden op stuk bijten. Vier jaar geleden kwam Edwin Van der Sar als doelman van Manchester United erg dicht in de buurt, maar hij strandde toen op 1.311 minuten.

De wereldrecordhouder is een Braziliaan. Geraldo Pereira de Matos Filho slaagde er tussen mei 1977 en september 1978 in om liefst 1.816 minuten geen tegengoal te slikken bij Vasco da Gama.