Direct naar artikelinhoud

Kapitein Overmeire schiet Lokeren naar play-off I

Tachtig wedstrijden. Zo lang moest Killian Overmeire wachten op een nieuwe competitiegoal. Hij kon zich zijn laatste zelfs niet meer herinneren. Tegen Charleroi lukte hij de belangrijke gelijkmaker. Zo werd de Lokerse kapitein ook eens man van de match.

Het Lokerse middenveld ligt er altijd kraaknet bij. Met dank aan stofzuigers Koen Persoons en Killian Overmeire. Zelden krijgen ze veel aandacht, maar ze zijn zo belangrijk voor Sporting Lokeren. Onlangs gaf Peter Maes het duo toch een kleine steek onder water. "Jullie statistieken zijn toch nog niet je dat hé", zei hij hen. Ze mochten wel eens wat doelpunten maken. En of de Lokerentrainer zijn poulains prikkelde. Vorig weekend scoorde Persoons op Zulte Waregem, zaterdag was het de beurt aan Overmeire.

Op 26 november 2011 speelt Lokeren 1-1 gelijk op Cercle Brugge. Het was het laatste competitiedoelpunt van de Lokerse kapitein. "Vier dagen na die goal werd mijn zoontje Louic geboren. Die jongen heeft lang op een doelpunt van zijn papa moeten wachten", lacht Overmeire. Na exact tachtig wedstrijden, of 820 dagen, was het zaterdag nog eens bingo. Negen minuten ver in de partij, klopte de Lokerse kapitein, met zijn mindere linker dan nog, Parfait Mandanda.

Het was het elfde doelpunt voor Overmeire in elf seizoenen Lokeren. Hij liep onmiddellijk na zijn treffer richting invallersdoelman Davino Verhulst. "Davino zegt me al een heel seizoen, voor elke wedstrijd, dat ik ga scoren. En ook al scoorde ik elke week niet, hij bleef het herhalen. Daarom liep ik nu naar hem."

Voor Overmeire en heel Lokeren was de zege tegen Charleroi de perfecte afsluiter van een zware week. Lokeren kwalificeerde zich woensdag ten koste van Oostende voor de bekerfinale, en loopt in het klassement uit op Kortrijk en Gent, en in op Waregem en Anderlecht.

"Deze match moesten we absoluut winnen", gaat Overmeire verder. "Ik ben blij dat mijn goaltje daarbij hielp. Het vertrouwen kwam snel terug, Nill De Pauw maakte een fantastische goal. Een schoonheidsprijs hebben we er niet voor gekregen, want het was op karakter dat het moest. De benen waren nog zwaar van die 120 minuten in Oostende. Een pluim voor ons team dat het ook op deze manier kan. We lopen weg van de concurrentie en de kloof met de ploegen boven ons wordt inderdaad kleiner. We kijken nog steeds eerst naar onder en dan pas naar boven, maar het kantelpunt komt dichtbij."

Lokeren heeft met nog vijf wedstrijden te gaan negen punten voor op het nummer zeven. "We zijn er nog niet. Nu trekken we naar Gent, dan is het thuis tegen Anderlecht. Daarna zal alles misschien al duidelijk zijn. Ondertussen blijven we rustig."

"Ik wil dit seizoen graag nog eens scoren", besluit Overmeire. Als we hem vragen of het per se in de competitie moet zijn, glimlacht hij. "Scoren in de bekerfinale. Dat zou nog het mooiste van al zijn."