Direct naar artikelinhoud

Goedkoop tanken

Via initiatieven als brandstofprijzen.be kun je al langer opzoeken waar je goedkoop - of beter, goedkoper - kunt tanken in ons land. Op een goede app die op recente diesel- en benzineprijzen kan rekenen, was het nog even wachten, maar die lijkt met de komst van 'Carbeo België' toch gekomen. Die app gebruikt de betrouwbare en vrij recente prijzen die op de eerder genoemde website staan. Aan de hand van je gps-locatie krijg je 25 tankstations in de buurt waar jouw gekozen brandstof het goedkoopst is. Alleen de prijs van de app ligt wel aan de erg hoge kant. Geld besparen kost blijkbaar ook geld.

Stieg Larsson op iPhone

De uitgever van de bekende Millenium-trilogie van de Zweedse auteur Stieg Larsson is mee op de app-boot gesprongen. Ze hebben een applicatie uitgebracht die een extra dimensie geeft aan het boek Mannen die vrouwen haten of de verfilming The Girl with the Dragon Tattoo. Chasing Salander bevat veertien nooit eerder gepubliceerde scènes over een huurmoordenaar die achter de protagonist uit de reeks, Lisbeth Salander, aanzit. Je krijgt veel meer dan een simpel verhaaltje, de ontwikkelaars hebben er duidelijk hun werk van gemaakt. Het verhaal bevat 30 minuten voorgelezen verhaal, maar ook foto's, kaarten en allerlei nieuwe feiten over de trilogie.

Reviews met achtergrondmuziek

Het Nederlandse muziektijdschrift OOR heeft een knappe app uitgebracht waarmee je eenvoudig het laatste muzieknieuws kan lezen en nieuwe muziek kan ontdekken. Helemaal leuk is de integratie met Spotify. Volgens de makers een primeur, al zat die feature ook al ingebakken bij de app met concertfoto's van het Belgische Wannabes. In elk geval kun je zelfs zonder het installeren van Spotify op je iPhone bij nieuws over Leonard Cohen ook meteen zijn muziek horen. Ook bij reviews kun je meteen het album beluisteren, waardoor je meteen hoort of de recensent gelijk heeft. Het enige wat je nodig hebt, is een Spotify Premiumaccount voor 10 euro per maand, maar daar zou een beetje muziekliefhebber toch al over moeten beschikken?