Direct naar artikelinhoud

Online dating

Vrouw, gescheiden, eigenzinnig creatief brein, drie kinderen (12, 9, 5), co-hond, woont in Bling Bling City

Als de kinderen van tafel zijn verdwenen, probeert ze me ervan te overtuigen dat de liefde op me wacht in het vrijgezellencafé van het internet. Ze spreekt uit ervaring. Toen ze na een manloos jaar besloot dat het tijd werd voor een nieuw avontuur, had ze alle vooroordelen getrotseerd en zich ingeschreven op een datingsite. Nog dezelfde maand had ze haar droomman opgevist. Een garagist uit Hasselt. Toegegeven, zijn wereld was niet meteen de hare. En omgekeerd zag ze hem nog niet meegaan naar de talrijke culturele evenementen die ze beroepsmatig moest bijwonen. Maar in alle andere opzichten vulde hij haar perfect aan.

Vooral de seks was buitenissig. Mijn opmerking, dat elke man mij tegen het plafond zou krijgen na een jaar bewuste onthouding, negeert ze moedwillig. Vervolgens zet ze als een volleerd assisenpleiter haar slotpleidooi in met het sterkste argument dat ze tot het laatst heeft bewaard. Het grote voordeel van onlinedating is de zekerheid dat je mannen ontmoet die single zijn én klaar voor een relatie. Een gemene steek onder water in het licht van mijn laatste romance, maar nog steeds kan ze me niet overtuigen.

In de eerste plaats omdat de tijd voor daten me simpelweg ontbreekt. Het vraagt al veel planning om een avond vrij te maken voor vriendinnen, laat staan voor virtuele mannen in the cloud. In de tweede plaats blijf ik geloven in lotsbestemming. De ridder op het witte paard bleek na afloop wel een fantoomheld, maar de manier waarop hij mijn pad kruiste, oversteeg tenminste de toevalligheid. Mijn argumenten vallen echter in dovemansoren. Hoog tijd om naar huis te gaan.

Later op de avond, als ik mijn zoon onder de wol stop, vraagt hij wanneer ik een lief naar huis zal brengen. Ik antwoord eerlijkheidshalve dat ik geen flauw idee heb. Hij vraagt me om mijn ideale man te omschrijven. Ik denk na en terwijl ik hem een nachtzoen geef, zeg ik: "Wel, hij moet lief, intelligent, grappig en eerlijk zijn. Eigenlijk net zoals jij, alleen twintig jaar ouder." Hij corrigeert me. Toch best dertig jaar ouder. Een kleine rekenfout van mijn kant, geef ik toe. Een cougar als moeder ziet hij duidelijk niet zitten. Maar dan vraag ik hem of hij dat leuk zou vinden, een andere man in huis. "Liever niet, want dan verandert alles", zegt hij na enige aarzeling. Ik stel hem gerust en beloof hem een langeafstandsrelatie te beginnen met een oudere vijftiger in het buitenland. "In Spanje", zegt hij resoluut. Ik kijk hem perplex aan. Hij weet nog niet dat ik volgende week naar Barcelona vlieg.