Direct naar artikelinhoud

Vermoeide Van den Broeck stapt uit Vuelta

Na een mislukte Tour draaide ook de Vuelta op een sisser uit voor Jurgen Van den Broeck. Totaal leeggereden gaf hij op in rit 13.

"Natuurlijk is Jurgen ontgoocheld, maar verder rijden had echt geen zin", zegt Lottowoordvoerder Arne Houtekier. "Jurgen is hier niet gestart met klassementsambities, maar hoopte mee te doen voor een ritzege. Helaas voelde hij zich al een paar dagen niet goed. En het werd erger. Hij kon zelfs de ploegmaats niet meer helpen."

Bij Lotto zijn ze niet echt verrast. Omdat Van den Broeck lang moest revalideren na zijn knie-operatie begon hij met een relatief smalle basis aan het seizoen. Daar krijgt hij nu de weerslag van: twee grote rondes op dik twee maanden tijd is van het goede te veel. Gisteren kwam Van den Broeck al op de eerste klim in moeilijkheden. Uiteindelijk hield hij het nog honderd kilometer vol, maar dan stapte hij uit de koers. Uitgeput en ontgoocheld. "Het was echt beter om te stoppen", klinkt het bij Lotto. "Die twee weken rust na de Tour bleken niet voldoende."

De klassementsrenners roerden zich gisteren niet. Daarvoor was de etappe niet lastig genoeg. De ritzege ging naar de 31-jarige Spanjaard Daniel Navarro van Cofidis. Jasper Stuyven reed een halve dag in de aanval.

Rit 13

1. D. Navarro (Spa)

2. D. Moreno (Spa) op 0:02

3. W. Kelderman (Ned)zt

4. A. Valverde (Spa)0:05

5. N. Bouhanni (Fra)zt

Stand

1. A. Contador (Spa)

2. A. Valverde (Spa) op 0:20

3. R. Urán (Col)1:08

4. C. Froome (GBr)1:20

5. J. Rodríguez (Spa) 1:35