© Facebook Barnyard Betty’s Rescue

Deze spin kom je liever niet tegen

Deze beelden van een gigantische spin maken het internet gek. De spin, die de lieflijke naam Charlotte kreeg, is wel erg uit de kluiten gewassen, zelfs voor haar soort. Hoewel ze er heel gevaarlijk uitziet is haar beet niet giftig. Toch is het er niet eentje die je graag in je huis ziet verschijnen.

nkdr

De foto’s van de spin dateren al van oktober vorig jaar, maar werden nu terug opgerakeld door mensen die nog steeds vol afschuw reageren op het beestje. Charlotte werd ontdekt op een boerderij die verwaarloosde en ongewilde dieren opvangt in het Australische Brisbane Valley. Iemand van de boerderij zette de spin buiten met een borstel en plaatste de foto’s ervan op Facebook.

“Waarom zou je dit vreselijke demonenkind zelfs aanraken?” reageert iemand op de foto. Een andere was iets diervriendelijker, maar wilde de spin toch ook liever niet in zijn buurt zien: “Ik keur wat je daar doet 100% goed, maar alsjeblieft, voor de liefde God’s, hou dat ding en al zijn vrienden en familieleden daar en ver weg van mij!”

De jachtkrabspin of giant huntsman spider kan een spanwijdte bereiken van ruim 30 cm. Hoewel een beet van het beestje niet giftig is, kan hij wel heel pijnlijk zijn. Tel dat op bij zijn grootte en je krijgt een beest waarmee je toch liever niet in een kamer zit. Jachtkrabspinnen liggen dan ook aan de basis van een aantal aandoenlijke ongevallen in Australië.

Zo reed een man onlangs met zijn wagen in een meer omdat een grote jachtkrabspin plots op zijn schoot viel. In september overkwam een 18-jarig meisje nog net hetzelfde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER