Direct naar artikelinhoud

Eden Hazard oogst lof als diepe spits

Zijn ideale spelverdeler is Eden Hazard niet voor José Mourinho. Maar de Rode Duivel overtuigde zijn manager wel in een ongewone rol als spits. Alleen dat doelpunt ontbrak tegen Tottenham.

Diego Costa, nukkig op de bank, ging met alle headlines lopen, maar zijn verrassende vervanger deed het tegen Tottenham verre van slecht. Eden Hazard speelde een goede match in een voor hem ongewone positie: als diepste spits tussen reuzen als Alderweireld, Vertonghen, Dembélé en Dier.

Hazard was constant in beweging, probeerde de bal bij te houden, ging met veel enthousiasme de (lucht)duels aan, incasseerde enkele lelijke tikken en kwam twee keer dicht bij een treffer. Hij verdedigde zelfs tot op de achterlijn mee, tot groot jolijt van Mourinho. "Ik denk dat dit zijn beste match van het seizoen was", zei de trainer. "Als hij vandaag had gescoord, dan was zijn prestatie fenomenaal. Hij was goed in balbezit en bij balverlies, zelfs in de lucht tegen twee Belgen van 2 meter. Hij deed dat fantastisch. Zijn goesting was belangrijker dan dat doelpunt."

Hazard staat in clubverband nu al 24 wedstrijden droog. Het begint te wegen. "Ik was redelijk goed", zei Hazard. "Alleen dat doelpunt ontbrak. Ik voelde op training al dat ik als spits zou kunnen spelen. Er is veel gepraat over mijn positie. Waar is hij op zijn best? Als tien? Op de flank? Een beetje normaal, denk ik, na wat ik vorig jaar heb laten zien. Nu presteer ik minder, écht veel minder, dan toen."

Spurs en Chelsea legden mekaar voor de rest lam in een intensief maar tactisch steekspel. Ook de andere Belgen waren op niveau.