Direct naar artikelinhoud

Olympiakos ontslaat Hasi na 8 op 15

Een nederlaag in de derby tegen AEK Athene heeft Besnik Hasi de kop gekost bij Olympiakos. Hij zit dus morgen niet in de dug-out voor de Champions League-match tegen Juventus.

De derby tussen AEK Athene en Olympiakos kende zondag een stormachtig verloop. Olympiakos liep tot 0-2 uit, met goals van Marko Marin en Vadis Odjidja (ex-Anderlecht). Door tumult volgde een onderbreking van tien minuten, waarna de match een andere dynamiek kreeg. AEK won uiteindelijk met 3-2. Björn Engels kreeg nog rood in blessuretijd en Olympiakos liep een achterstand op van vijf punten op de stadsrivaal. Engels zou volgens sommige bronnen na de wedstrijd zelfs in een kleedkamerconflict geraakt zijn met doelman Kapino.

Officieel kreeg Besnik Hasi (45) gisteren pas de bons, maar volgens Griekse bronnen kreeg hij zondag al te horen dat het afgelopen was. De voorzitter van Olympiakos zat toen in Londen, maar liet die boodschap vie de directie overmaken aan Hasi. De job van Hasi wordt overgenomen door Takis Lemonis, een Griek die de fakkel in maart ook al overnam van Paulo Bento.

Hasi mist zo de confrontatie met Juventus, morgen in de Champions League. Zijn ontslag volgt amper drie maanden na zijn aanstelling bij Olympiakos. Amper een goede maand geleden bouwde Hasi nog krediet op door Olympiakos te kwalificeren voor de Champions League, maar een thuisnederlaag tegen Sporting Lissabon en een 8 op 15 in de competitie brachten de coach in nauwe schoentjes.

Vorig seizoen werd de gewezen kampioenenmaker van Anderlecht na drie maanden opzijgezet bij Legia Warschau. Het dient gezegd dat Hasi met Legia en Olympiakos clubs uitkoos waar trainers geen lang leven beschoren is.