© REUTERS

Kevin De Bruyne op shortlist Wereldvoetballer van het Jaar van de FIFA

Onze landgenoot Kevin De Bruyne prijkt samen met 22 anderen op de shortlist van de FIFA voor de titel van Wereldvoetballer van het Jaar. Eerder werd de Rode Duivel ook al genomineerd voor die andere grote voetbalprijs, de Gouden Bal.

wic

De Bruyne is de enige Belg op de lijst. Verder zijn ook Sergio Agüero, Gareth Bale, Gianluigi Buffon, Cristiano Ronaldo, Antoine Griezmann, Zlatan Ibrahimovic, Andrés Iniesta, N’Golo Kanté, Toni Kroos, Robert Lewandowski, Riyad Mahrez, Lionel Messi, Luka Modric, Manuel Neuer, Neymar, Mesut Özil, Dimitri Payet, Paul Pogba, Sergio Ramos, Alexis Sanchez, Luis Suarez en Jamie Vardy genomineerd.

De Fransen en de Duitsers zijn het best vertegenwoordigd: allebei hebben ze drie spelers in de lijst die kansmaken op de titel van Wereldvoetballer van het Jaar. De topfavoriet om de prijs in de wacht te slepen is Cristiano Ronaldo. Ronaldo won met Real Madrid de Champions League om een maand later met Portugal de Europese titel te pakken. Naast de Portugees zijn met Gareth Bale, Toni Kroos, Luka Modric en Sergio Ramos nog vier andere spelers van de Koninklijke genomineerd.

De verkiezing tot beste speler ter wereld van de FIFA was tot vorig jaar samengesmolten met de Gouden Bal, maar dat is dit jaar anders. Daarom heeft de wereldvoetbalbond ‘The Best’ in het leven geroepen, een nieuwe verkiezing die apart van de Gouden Bal georganiseerd wordt. Nieuw is dat ook de fans kunnen stemmen voor de beste speler ter wereld. De winnaar van de prijs voor de FIFA-speler van het jaar wordt bekendgemaakt op 9 januari in Zürich

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer