Direct naar artikelinhoud

Syrië 12-12 rondt kaap van 1 miljoen euro

De inzamelactie van Syrië 12-12 heeft de kaap van 1 miljoen euro gerond, zo maakt het consortium achter de campagne bekend. Inmiddels zijn ook al meer dan 100 acties geregistreerd, van theemomenten en benefietconcerten tot tentoonstellingen die geld moeten opbrengen. "We zijn voldaan over deze gestaag groeiende solidariteitsbeweging", klinkt het. Het geld is bedoeld om de slachtoffers in de Syrische vluchtelingenkampen te ondersteunen. Naar schatting 4 miljoen Syriërs hebben nood aan dringende hulp, zoals voedsel, water en medische bijstand.

De Nationale Actiedag van afgelopen vrijdag was volgens het consortium een belangrijk moment: half april stond de teller op amper 100.000 euro, gisteren was dat iets meer dan 1.050.000 euro. "Steeds meer mensen worden zich bewust van de humanitaire ramp die zich voltrekt en zijn bereid om de hulp aan de slachtoffers te steunen", zegt het consortium, waar onder andere Unicef en Dokters van de Wereld deel van uitmaken.

In vergelijking met eerdere oproepen van 12-12, kan de Syrische noodtoestand toch niet rekenen op enorm veel steun. Ter vergelijking: voor de aardbeving in Haïti werd 25 miljoen euro gestort, voor de tsunami in Zuidoost-Azië liep dat bedrag zelfs op tot 55 miljoen euro.