Direct naar artikelinhoud

Frantz

Voor zijn historisch drama dat zich afspeelt kort na de Eerste Wereldoorlog wist cineast François Ozon César-winnaar Pierre Niney te strikken. De acteur uit Yves Saint Laurent vertolkt de Fransman Adrien die bloemen neerlegt bij het graf van de Duitse Frantz. Hij staat er niet alleen te treuren, want ook de weduwe van Frantz maakt er haar opwachting. De film mag dan in zwart-wit zijn opgenomen, met zijn poëtische beeldtaal weet Ozon als geen ander een verhaal in geuren en kleuren op het witte doek te toveren.

éternité

De meedogenloze tand des tijds ontziet ook de charmante verschijning van de Franse actrice Audrey Tautou niet. Voor je als een gek haar naam in de Google-zoekbalk begint in te tikken: voor de film van de Vietnamese regisseur Tran Anh Hung moest de 40-jarige actrice ook écht verouderen. We volgen immers drie generaties vrouwen van het eind van de 19de tot het einde van de 20ste eeuw. Mélanie Laurent en Bérénice Bejo maken het familieplaatje compleet.

5 T-shirts van Sleeping Giant

Met een vervolg op De Grote Vriendelijke Reus heeft deze film werkelijk niets te maken, met de verveling, ontluikende seksualiteit, frustraties en de verwarring van het opgroeien die tieners ervaren des te meer. Zo denkt de 14-jarige Adam dat hem een saaie zomer te wachten staat met zijn ouders in een vakantiehuisje, maar dat is buiten Riley en Nate gerekend. De stoere boys doden hun tijd met gamen, stelen, wiet roken en roekeloos van de rotsen in zee duiken. Niet alleen in Cannes werd enthousiast gereageerd, want op het Film Fest Gent 2015 kaapte de film de Explore Award weg.

Vanaf 21 september in de bioscoop en cultuurcentra. Vertel ons op win@goestingmagazine.be waar jij je vakantie doorbracht als 14-jarige en maak kans op een T-shirt.

Absolutely Fabulous:

the movie

Kettingroken, zuipen, feestjes afschuimen en shoppen: dat doen Patsy (Joanna Lumley) en Edina (Jennifer Saunders) vandaag nog altijd in het rijkeluisgedeelte van Londen. De populaire serie Ab-Fab, zoals deze in de volksmond genoemd wordt, was vanaf 1992 met tussenpozen te zien bij de BBC. In de bioscoopbewerking worden de brokkenmakende fashionista's ervan verdacht model Kate Moss te hebben vermoord, waarna ze de benen nemen naar de Franse Rivièra.

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

Grootmeester Tim Burton had naar eigen zeggen maar één seconde nodig om te beseffen dat Kasteel Torenhof in Brasschaat de perfecte locatie was voor zijn nieuwe film. Sterker nog, Torenhof is volgens de Amerikaanse regisseur een personage op zich. Geen wonder dus dat Eva Green, Judi Dench en Samuel L. Jackson zich wekenlang lieten opsluiten in wat in de film een griezelig en spookachtig weeshuis is waar de kinderen over bijzondere eigenschappen beschikken.

Eigenaardige trekjes