Direct naar artikelinhoud

De waarheid uit een kindermond

Grote ster, kleine ster

Woensdag 3 september 20u35, VTM

Kinderen doen het meestal prima op het scherm. Ze zeggen wat op hun tong ligt, vertederen en charmeren. Carolientje Goris deed in Belgium's got Talent publiek en jury smelten en mocht 50.000 euro op haar spaarboekje zetten. Pocket 'gangnammer' Tristan deed YouTube ontploffen en in een grijs verleden deed ene Sylvie Melody in talloze huiskamers tranen vloeien met haar interpretatie van 'Ben'.

Ook het uitsmeren van het privéleven der bekende Vlamingen is altijd goed voor grote kijkersinteresse. Het leverde Astrid Bryan de lucratieve status van mediafenomeen op en programma's als Lang leve, The Sky is the Limit en Het beste moet nog komen zijn geheide hits. Wie erin slaagt beide attractiepolen te combineren moet dus wel helemaal gebeiteld zitten, dachten ze bij VTM.

Daarom nodigden ze drie BV's en kroost uit om onder gezag, leiding en toezicht van oppertroef Koen Wauters gezellig een spelletje te spelen. Acteur Sven De Ridder had dochter Robin Rosy meegebracht, hoogspringlegende Tia Hellebaut kwam met Lotte en Carl Huybrechts werd vergezeld door zoon Kiet.

Het opzet was om er achter te komen hoe goed ouder en kind elkaar konden inschatten met op de achtergrond de stiekeme hoop dat de kindermond enige gênante informatie aan Vlaanderen zou toevertrouwen.

Dat viel lichtelijk tegen. Bedgeheimen, echtelijke ruzies en/of kinky afwijkingen werden binnenskamers gehouden. Wat we, alsof het ons wat kon schelen, wel vernamen was dat filmmaniak Sven - "ik lees haar voor het slapengaan altijd een lijstje met acteurs voor" - De Ridder schrik had voor duizendpoten, dat Tia Hellebaut zelden of nooit frietjes serveerde en dat Carl Huybrechts behalve een aankomend alcoholprobleem - "papa koopt altijd vaten bier" - ook een panische angst had om op een vliegtuigtoilet zijn gevoeg te doen.

Flinterdun

Na drie spelrondes bleek dat Sven en Robin Rosy elkaar het beste konden inschatten. Goed voor een finale en 5.000 euro voor het goede doel. Alles samen maakte dat van Grote ster, kleine ster allerminst een 'topper'. Hoogstens een veel te lang uitgesponnen, braaf en slechts bij momenten onderhoudend tussendoortje waarin Koen Wauters als vaderlijke gastheer andermaal bewees een toppresentator te zijn en de kinderen ongestoord de show mochten stelen. Want Lotte Hellebaut vertrouwde ons toe dat haar zus "nog altijd pipi in haar broek doet". Een flinterdun en vriendelijk niemendalletje kortom dat niemand kwaad doet maar waarvoor ook niemand thuis moet blijven.