Direct naar artikelinhoud

Doodzieke Brit waagt een gokje op zijn eigen leven

De Brit Jon Matthew, bij wie een zeldzame vorm van longkanker vastgesteld was, kreeg in het voorjaar van 2006 te horen dat hij kerst niet zou halen. Toen dat wel het geval was, besloot hij een weddenschap aan te gaan. Matthew telde 100 pond neer in een gokkantoor en noteerde op zijn briefje dat hij op 1 juni 2008 nog zou leven. De terminale kankerpatiënt kreeg gelijk en kon de 5.000 pond prijzengeld levend en wel incasseren. Hij gaf de som meteen weer uit en durft er op te wedden dat hij ook volgend jaar nog zal leven. Zijn vrienden delen zijn optimisme echter niet. Volgens Britse artsen heeft nog nooit iemand met zo een agressieve vorm van longkanker het al zo lang volgehouden.

Geen sigaret meer? Zuig de stress met een lolly weg

Een sigaret in het openbaar opsteken mag ook in Nederland vanaf 1 juli niet meer. Lekstokkenfabrikant Chupa Chups zag het gat in de markt en wil gestopte rokers redden van vervelende tics als nagelbijten. Sigaretten kunnen perfect vervangen worden met een 'Relaxbox' op zak. Dat is een doosje in de vorm van een sigarettenpakje, gevuld met zes minilolly's. In plaats van het opschrift 'Roken is dodelijk' staat er nu 'Sucking relaxes'. De boodschap is simpel: stop op stressmomenten een lolly in de mond en de sigaret is zo vergeten. Zuigend relaxen kan suikervrij in aardbei-, citrus- of kruidensmaak.

Sms'en over seks in de kerk

De Rotterdamse gereformeerde Koningskerk had gisterenmorgen een primeur vast met een heuse Sex in the City-dienst. Bedoeling is dat de kerkgangers live en toch anoniem per sms vragen kunnen stellen over seksualiteit. Gevolg was dat er minutenlang achter de predikant een vraag over anale seks op het scherm zinderde. De bijna-afgestudeerde theoloog Rik Mager is de bedenker van de multimediale themadienst. "Het is niet de bedoeling om precies te vertellen hoe je het best seks kunt hebben. Ik vermoed dat sommige mensen ons een beetje aan het testen waren om te zien of hun vraag op het scherm zou komen." De eerste vraag die werd afgeschoten was meteen al raak. "Of een relatie tussen twee homo's is toegestaan?" Daarop legde dominee Krüger geduldig uit: "De Bijbel beschrijft seksualiteit als een zaak tussen een man en een vrouw, maar voor Hem ben je geen homo maar mens." Nog volgens Krügers evangelie is niemand bij porno of prostitutie gebaat. "Ja, je mag van seks genieten, zolang je met elkaar bent getrouwd." Ben je getrouwd als je seks met elkaar hebt? "Volgens de Bijbel wel. Het is zo iets ingrijpends." De kerk telde voor het eerst 225 enthousiaste bezoekers in de plaats van de gangbare 150. Mager hoopt in september een vergelijkbare dienst te kunnen organiseren.

Gebruik van meerdere afstandsbedieningen veroorzaakt stress

Dat blijkt uit een Europees onderzoek dat uitgevoerd werd door Lightspeed Research. Maar liefst 87 procent van alle gezinnen zou over drie of meer afstandsbedieningen beschikken. De meeste Europeanen hebben thuis de nieuwste apparatuur staan maar hebben geen idee hoe ze ermee moeten werken. In 24 procent van alle Europese huishoudens weet slechts één persoon hoe al die toestellen werken. Die persoon laat dan vaak geschreven instructies achter voor de andere huisgenoten. Steeds meer mensen kiezen nu voor een universele afstandsbediening, die alle andere vervangt.