Direct naar artikelinhoud

Goffin stunt tegen Djokovic: 'Mooiste zege uit mijn carrière'

David Goffin heeft Novak Djokovic geklopt (6-2, 3-6,
7-5) in Monte Carlo. Zijn beloning: een halve finale tegen Rafael Nadal en allicht een plaats in de top tien van de wereld.

Dat Novak Djokovic dit seizoen niet zijn beste tennis opdist, kwam op het bomvolle centercourt van de Monte Carlo Country Club nog het meest tot uiting in de eerste set. Dat Goffin met feilloos tennis profiteerde van een aarzelende Serviër was dan ook niet meer dan normaal.
Djokovic verhoogde het tempo in de tweede set, maar in set drie was het dan weer onze landgenoot die na enkele games zijn beste benen, zijn backhand en de moed terugvond. Goffin had vijf matchpunten nodig en zette uiteindelijk de strafste prestatie uit zijn loopbaan neer.
"Tja, hij is de nummer twee van de wereld, hè", zei een dolgelukkige Goffin. "En ik had nog nooit tegen hem gewonnen. Dit is zonder meer de mooiste overwinning uit mijn carrière."
Door deze eerste halve finale op het toernooi van Monte Carlo komt Goffin maandag hoogstwaarschijnlijk in de top tien van de wereld. En als cadeautje mag Goffin het vandaag proberen tegen Rafael Nadal. "Fysiek voel ik me goed", zei hij. "Tegen 'Rafa' zal het wel moeilijk
worden. Hij heeft hier al negen keer gewonnen. Maar ik heb niets te verliezen." (FDW)