Direct naar artikelinhoud

George Michael strijdt twitterend tegen homofobe Amerikanen

George Michael is op Twitter in een tirade uitgebarsten tegen een christelijke groepering die had opgeroepen om te bidden voor zijn dood. De zanger, die openlijk homoseksueel is, heeft weken lang met een longontsteking in het ziekenhuis gelegen.

"Wisten jullie dat, terwijl ik in Oostenrijk voor mijn leven vocht, een groep van die heerlijke Amerikaanse 'christelijke' organisaties, die zichzelf de Christenen voor een Moreel Amerika noemt, daadwerkelijk de tijd heeft genomen om voor mijn dood te bidden?", twitterde Michael. "Wat lief van hen, als je bedenkt hoe druk deze mensen het moeten hebben." "Totally fucked up cocksucking basterds", schrijft hij daarna. Waar hij aan toevoegt: "Oh mijn GOD, dat voelde goed." "Ik begin zeker BETER te worden." "Oké, ik geef toe, ik heb een paar glaasjes wijn op... het leven is GOED!"

'Sodomiet bijt in stof'

De Christians for a Moral America (CFAMA) zouden hebben getwitterd: "Bid voor de dood van George Michael. Hij heeft voor een satanische levensstijl gekozen en hoort daarom een passend einde te krijgen." Een andere tweet luidde: "Blijkbaar heeft George Michael aids. Logisch, omdat hij homo is, en dat hoort er dan bij. Nog een sodomiet die in het stof bijt?"

Op een blog licht de organisatie uitgebreid toe wat homoseksuelen volgens hen zijn. "(...) wetteloze individuen die (...) seks hebben in openbare gelegenheden omdat het hen een goed gevoel geeft de wet te overtreden (...)"