Direct naar artikelinhoud

Standard in beroep tegen schorsing Carcela

Standard heeft beslist om in beroep te gaan tegen de schorsing van twee speeldagen en de boete van 400 euro die de Geschillencommissie van de KBVB oplegde aan Mehdi Carcela.

Daardoor moet Carcela vrijdag voor de Beroepscommissie verschijnen en kan hij ongeacht de uitspraak dit weekend aantreden in de play-off I-wedstrijd tegen Zulte Waregem. Een eventuele schorsing treedt dan pas na afloop van de tweede speeldag in werking.

Carcela kreeg eerder op de dag twee speeldagen schorsing en een boete van 400 euro voor zijn uitsluiting na een tackle op Anthony Vanden Borre in de wedstrijd Standard-Anderlecht van afgelopen zondag. Maandag had het Bondsparket drie speeldagen gevorderd, maar daar gingen de Rouches niet mee akkoord.

De zitting van de Geschillencommissie verliep turbulent. Carcela moest zichzelf verdedigen, omdat teammanager Pierre Locht het woord niet mocht nemen. Hij zou niet over het correcte mandaat beschikken om te pleiten, terwijl er bij de vorige zittingen nooit een probleem was.