Direct naar artikelinhoud

Kodak stopt met maken van digitale camera's

Kodak, dat in de Verenigde Staten in een faillissements-procedure is verwikkeld, gaat niet langer digitale camera's maken. Ook pocketvideo-camera's en digitale fotolijsten verdwijnen uit het gamma.

Volgens het 131 jaar oude bedrijf zal deze markt "stapsgewijs" worden verlaten en gaat het zich enkel nog richten op inkjet-printers, onlineafdrukken en afdrukken voor bedrijven. De garanties op de reeds verkochte producten blijven van kracht, net als technische ondersteuning en service, zo staat te lezen op de website van Kodak.

De naam Kodak verdwijnt niet: het bedrijf gaat licentieovereenkomsten afsluiten met derden, die onder de wereldberoemde merknaam blijven produceren.

Na zware verliezen kondigde het bedrijf in januari aan dat het in de VS bescherming tegen zijn schuldeisers had aangevraagd. In de toekomst zou het bedrijf enkel nog focussen op de meest winstgevende activiteiten, met name de afdrukken. Kodak gaat wel camera-accessoires en -batterijen zal blijven aanbieden die universeel compatibel zijn met andere merken.