© Instagram

Droomjob: first class de wereld rondvliegen en elke dag champagne drinken

Officieel is Alex Macheras luchtvaartanalyst. Concreet betekent dit dat hij meevliegt op de allereerste vlucht van nieuwe vliegtuigen, exclusieve toegang krijgt tot de cockpit en first class, en dat hij elke dag champagne drinkt. Een droomjob voor liefhebbers van de luchtvaart. Klein detail: de jongeman is nog maar negentien.

elvh

Wie de Instagram van Alex Macheras volgt, merkt meteen dat de 19-jarige luchtvaartanalyst een niet alledaagse baan heeft. Het is zijn job om verslag uit te brengen van de meest recente ontwikkelingen in de luchtvaart en dus vliegt hij mee met de eerste vlucht van gloednieuwe vliegtuigen. Vaak zit hij bijna alleen in het vliegtuig, mag hij binnenkijken in de cockpit en is er champagne en een feestelijke ceremonie als het vliegtuig veilig aan de grond wordt gezet.

Oscars van de vliegtuigindustrie

"De eerste vlucht van een gloednieuw vliegtuig is iets magisch", vertelt Alex in Daily Mail. "Iedereen wil het nieuwe speelgoed testen. En telkens weer is er een prachtige ceremonie met veel eten en drank als het vliegtuig op zijn eerste bestemming aankomt. Een beetje de Oscars van de vliegtuigindustrie eigenlijk. Alles in dat vliegtuig ziet er nieuw uit en ruikt ook zo. Het voelt heel speciaal om als eerste in first class te zitten, wetende dat er nog duizenden reizigers het zitje na jou zullen gebruiken."

De wereld rondvliegen in stijl, noemen ze dat. En er nog voor betaald worden ook.

 

Champagne in the galley with the crew ???? #champagne #domperignon #flying #travel #views #sunset #jetlife

Een foto die is geplaatst door Alex Macheras (@alexlhr) op

 

The 10,000th @Airbus Delivery has got us like.... #airbus10000 #singaporeairlines #airbus #aviation #travel #jetlife #a350 #toulouse

Een foto die is geplaatst door Alex Macheras (@alexlhr) op

 

African welcome! #airbus #delivery #Africa #travel

Een foto die is geplaatst door Alex Macheras (@alexlhr) op

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Reizen