Direct naar artikelinhoud

Free Record Shop gaat weer van start met verkoop vinylplaten

De Free Record Shop gaat opnieuw vinyl verkopen. Voorlopig worden de LP's wel enkel via de onlinewinkel van de Free Record Shop aangeboden. Het assortiment zal 14.000 titels bevatten.

"We merken aan de vragen van de klanten dat zij vinyl toch nog of opnieuw enorm waarderen", aldus Jeroen De Vink van de entertainmentketen. "Via onze website willen we een zo breed mogelijk assortiment aanbieden aan onze klanten. Behalve meer dan 200.000 cd-titels, bieden we ook muziekdownloads aan. Vinyl maakt ons muziekaanbod naar de klant toe nu helemaal compleet", zegt De Vinck. Volgens het bedrijf is de stijgende vraag naar LP's te danken aan de authentieke klank, de grote sprekende cover en het gevoel van de platen.

Toch blijft de verkoop van vinyl een eerder marginaal verschijnsel. Dat zegt Olivier Maeterlinck, directeur van de Belgian Entertainment Association (BEA). "We merken bij onze leden inderdaad een heropleving van de verkoop van albums op vinyl. In 2006 werden 20.000 vinylplaten verkocht in ons land, in 2010 was dat aantal meer dan verdubbeld tot 42.000". Al bij al een kleine markt, dus, zeker als je het totaalplaatje bekijkt. "In 2010 gingen 16 miljoen cd-albums over de toonbank en werden 308.000 albums online aangekocht", zegt Maeterlinck.