Direct naar artikelinhoud

Zulte Waregem doet gouden zaak voor play-off I

Zulte Waregem blijft netjes in de running voor play-off I. De derbywinst op Kortrijk is een belangrijke stap richting top zes, zeker ook omdat Lokeren voor de tweede keer op rij verloor. Al blijft Francky Dury verstoppertje spelen. 'Het zijn nog drie moeilijke matchen tot Nieuwjaar, we zullen nadien wel zien.'

Niet dat zijn team kansloos was. Dejaegere had vroeg in de match moeten scoren, alleen voor doel. Maar Bossut kon redden. Dan was Zulte Waregem doeltreffender: Naessens kreeg voldoende vrijheid van N'Diaye en scoorde na een hoekschop van Hazard. Kortrijk claimde in een leuke eerste helft nog een penalty voor een fout op Chavarria, N'Diaye besloot een niet te missen kans naast en Bossut moest redding brengen op een poging van Oussalah.

Wie met de kansen morst, roept het onheil over zichzelf af. En kort na de rust had het al prijs kunnen zijn: Naessens legde breed naar Trajkovski, maar die trapte - voor open doel - een gat in de lucht. Meteen goed voor een plaatsje in de missers van het jaar.

De match kabbelde verder zonder echte kansen, tot de ref een hoofdrol opeiste. Loeman wees naar de stip voor hands van verdediger Reynaud. Tot woede van de thuisploeg, die nog scoorde in de extra tijd.

"Beide ploegen waren goed begonnen", vond trainer Francky Dury. "We scoorden op een goed moment en hadden het daarna moeilijk. Tijdens de rust vroeg ik om scherpte. In de tweede helft stond de organisatie er."

Voor de microfoons van radio en tv bekende Dury kleur over de kansen op play-off I. Tien minuten later op de persconferentie klonk het diplomatischer. "Voor Nieuwjaar hebben we met Genk, Bergen en OHL nog drie zware wedstrijden. We zullen zien na OHL."

Precies in het weekend dat de refs om meer respect vroegen, waren er een paar discutabele beslissingen van Sam Loeman. Zulte kreeg een penalty, Kortrijk niet. "Eerlijk gezegd, ik kon beide fases moeilijk zien. Ik stond te ver", aldus een weer diplomatische Dury. "Achteraf hoorde ik dat het twee discutabele momenten waren. Maar na de match geef ik over al die zaken geen commentaar meer. Het heeft toch geen zin."

Waregem won de burenstrijd zonder draaischijf en topschutter Franck Berrier, al goed voor tien goals. "Hij liep een contractuur op aan de rechterkuit", zegt Dury. "Het is niet erg. We wilden geen risico nemen voor de bekerwedstrijd tegen Genk."