Direct naar artikelinhoud

Verkiezingskoorts op de dansvloer

Wie wordt de volgende president van de VS: Romney of Obama? Maakt niet uit op de dansvloer: we tellen de komende week zowel pre- als post-election parties. Maar wie kieskoorts kan missen als kiespijn, hoeft zich ook niet te vervelen.

Gerechtigheid bestaat op de dansvloer. Een paar weken nadat die ploat van Sam Sparro niet snel genoeg kon worden afgezet, laat men de Australisch-Amerikaanse zanger van 'Happiness' ongemoeid in Gent. Op 6 november wordt hij in het Reylof Hotel verwacht om de muzikale noot te verzorgen tijdens Hurray for Washington. Sparro zal er tijdens de verkiezingsavond niet alleen zijn beruchte zomerhit spelen, maar ook zijn favoriete songs over Amerika. Verwacht je wellicht aan funky en broeierige disco, maar net zo goed aan Budweiser en Starbucks om de spannende nacht door te trekken. Eén dag voordien speelt Sam Sparro overigens ook al ten dans in ons land. Reken in de AB ook op de weerbarstige beats van zijn Belgische voorprogramma Bodyspasm.

In datzelfde Brussel maakt het trouwens geen knijt uit wie het Witte Huis volgende week mag betrekken. Sowieso viert Mirano op donderdag een USA Post Election Party. Geestig detail: wie draait, blijft een raadsel, maar nogal voorbarig werd de affiche wel al afgedrukt met de bekende Obama-filter.

Een spannend alternatief voor al die verkiezingskoorts vind je deze zaterdag al in de Culture Club. Daar wordt een frivool sprongetje gemaakt van Witte Huis naar House Academy. De zesde editie van dat evenement wordt gedirigeerd door Joe Goddard van Hot Chip. Die scoorde in z'n uppie een superieure dancehit met 'Gabriel' en was al evenmin van de radio te branden met zijn remix voor 'Shining Star' van Nneka. Wie zich als een gek wil uitleven op dansvloer, zal zich ongetwijfeld niets berouwen in Gent. Maar wie liefst het evenwicht bewaart tussen krakende beats en emotionele veelgelaagdheid, zoekt beter zijn heil bij zijn groep Hot Chip en Moonlight Matters. Die spelen eerder op de avond in de AB. Late beslissers kloppen evenwel op hun kin: het concert is al eeuwen uitverkocht.

Mag het nog iets delicater? Dan is Red Lounge in de Antwerpse Petrol misschien iets voor u. Tijdens deze voorstelling ontmoeten een dj-producer, dansers en een klassiek geschoolde pianist elkaar. De bedenkers van Red Lounge gewagen van een "vernieuwend clubconcept" en een "combinatie van meerdere zintuiglijke prikkels". In Londen, Berlijn, Amsterdam en Rotterdam zou het idee alleszins al op gejuich onthaald zijn.

Wie toch liever de oude en vertrouwde meesters verkiest, moet dan weer wachten tot volgende vrijdag. Dan draait de Franse platenruiter Laurent Garnier nog eens in de Fuse. De lange geschiedenis die club en superster-dj delen, mondt ongetwijfeld opnieuw uit in een technofeestje van epische proporties. En omdat we vermoeden dat deze avond direct uitverkocht zal raken, geven we het u alvast een week op voorhand mee. De rien, mes chers!

www.hurrayforwashington.be, www.mirano.be, www.cultureclub.be, www.abconcerts.be, www.fuse.be, www.petrolclub.be