Direct naar artikelinhoud

Kloosterzusters willen Martin nog altijd opvangen

De kloosterzusters in Malonne bij Namen hebben de bisschoppenconferentie gisteravond per mail laten weten dat ze bereid blijven om Michelle Martin op te vangen na haar vervroegde vrijlating.

Dat heeft Tommy Scholtes, woordvoerder van de bisschoppenconferentie, laten weten. Enkele uren daarvoor had Paul Marchal, vader van de vermoorde An, nog verklaard dat de arme klaren opnieuw zouden stemmen over de komst van Martin. "Dat had moeder-overste me zelf verzekerd", vertelt Marchal, die samen met zijn vrouw Betty een lang bezoek bracht aan de arme klaren. "Ik weet niet wat ik ervan moet denken. Het lijkt er sterk op dat de zusters onder druk worden gezet door de bisschoppen."

Ook Jean Lambrecks, vader van het vermoorde meisje Eefje, heeft de indruk dat er druk is van hogerhand. Marchal: "De zusters hebben heel eenzijdige informatie. Ze wisten niet dat Martin als psychopate en recidiviste is bestempeld. Ze dachten dat Martin een schaapje was. Ik heb hen uitgelegd dat onder die schaapsvacht een wolvengedaante zit. Ik dacht echt dat ik een gevoelige snaar had geraakt."

De arme klaren bevinden zich in het oog van de storm sinds ze besloten hun klooster open te stellen voor Martin. In hun mail aan de bisschoppen zeggen de zusters dat ze zich houden aan hun persbericht van 31 juli. Daarin vermelden ze dat uit het onderzoek moet blijken dat Martin vooruitgegaan is.

Marchal blijft hoe dan ook hopen dat de kloosterzusters op hun beslissing terugkomen om Martin onderdak te bieden. "Tijdens mijn bezoek zeiden ze dat de stemming niet voor vandaag of morgen zou zijn. Hopelijk is mijn pleidooi niet voor niets geweest."