Meeste Amerikanen walgen van deze verkiezingsstrijd

Bijna 9 op de 10 Amerikanen vindt de huidige verkiezingsstrijd "walgelijk". Dat blijkt uit een peiling van The New York Times en CBS News. Slechts een kleine minderheid is enthousiast over de presidentsverkiezingen binnen 4 dagen.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Het is een vuile campagne in de Verenigde Staten. De meeste Amerikanen zijn het voortdurende moddergevecht tussen Hillary Clinton en Donald Trump grondig beu. Uit een peiling van The New York Times en CBS News blijkt dat 86 procent van de Amerikanen de huidige verkiezingsstrijd walgelijk vindt. Slechts een kleine minderheid is enthousiast over de verkiezingen die nu dinsdag plaatsvinden.

Ook op straat leeft de verkiezingsmoeheid. Een kleine willekeurige steekproef op straat in New York leverde geen enkele enthousiaste reactie op. "Ik zal blij zijn als alles eindelijk achter de rug is", zegt Sarah die aangeeft dat ze wellicht niet gaat stemmen nu dinsdag. "Jij bent hier voor de verkiezingen? Sorry man. This is not our proudest moment", zegt Tom die voor Clinton wil stemmen. "Er is niet echt een goede kandidaat, maar ik ga wellicht op Trump stemmen", zegt Brian.

Meest gelezen