Direct naar artikelinhoud

Anderlecht laat volle buit liggen in slotfase

Anticlimax in de slotfase, toen AS Monaco vanuit het niets kon gelijkmaken. Anderlecht speelde niettemin een aardige Europa League-wedstrijd tegen een galategenstander.

Geen hymne, slechts een simpel deuntje. Een doodgewone donderdagavond. Niet eens een vol Astridpark. Dit is de Champions League niet. Anderlecht wilde er wel iets van maken. Na een gretige start van AS Monaco kwam paars-wit een eerste keer opzetten. Praet kreeg de bal op links en zwiepte de perfecte voorzet naar de tweede paal, waar Gillet uitstekend kwam ingelopen (1-0).

Champions League of Europa League: Okaka gooide er de beuk in. Het is niet de stilist die Suárez is, maar hij kan net zo goed een publiekslieveling worden. Okaka maakte dat de middenvelders een aanspeelpunt hadden. Bij momenten was Anderlecht dominant tegen een ploeg met Champions League-bloed.

Zelfde spelbeeld na de rust. Anderlecht had geen enkele moeite om overeind te blijven en het stak zelf af en toe de neus aan het venster, met een sterke Suárez in het vierde kwartier.

Koude douche

Anderlecht etaleerde tegen een topclub uit Frankrijk bedrijfszekerheid. Opvallend, toch, hoe AS Monaco lange tijd niks klaarspeelde. Een kopstoot van de ingevallen Traoré was het enige gevaar van de bezoekers.

In de slotfase stortte het paars-witte kaartenhuisje dan toch in elkaar. Had de gelijkmaker van Traoré (1-1) in de slotfase iets te maken met het uitvallen van Defour? Hoe dan ook een koude douche.