© AP

Djokovic dreigt nummer één-positie kwijt te raken

Novak Djokovic werd vrijdag uitgeschakeld in de kwartfinales van het Masters 1.000-toernooi in het Franse Parijs-Bercy. Door die nederlaag dreigt de Serviër zijn nummer één-positie op de ranking kwijt te raken aan Andy Murray.

jvh, pdk

Het Servische nummer één van de wereld verloor in Parijs in twee sets met 6-4 en 7-6 (7/2) van Marin Cilic (ATP 10). De Kroaat, die in de halve finales de Amerikaan John Isner ontmoet, was eerder deze week ook al te sterk voor onze landgenoot David Goffin. Djokovic won het toernooi van Parijs-Bercy al in 2009, 2013, 2014 en 2015, maar zijn uitschakeling in deze editie brengt Andy Murray’s droom om ‘s werelds nummer één te worden dichterbij.

Murray (nu nog nummer twee op de ATP-ranking) haalde het in zíjn kwartfinale immers wel van de Tsjech Tomas Berdych: de Schot won in twee uur en in twee sets met 7-6 (11/9) en 7-5. In de tiebreak van de eerste set kwam Murray 1-6 achter, hij redde maar liefst zeven setpunten om uiteindelijk nog de set te winnen. Als hij zaterdag de Fransman Jo-Wilfried Tsonga (ATP 13) of de Canadees Milos Raonic (ATP 5) verslaat, is de eerste plaats voor de tweevoudige olympische kampioen een feit. Djokovic voerde de ranking al onafgebroken aan sinds 7 juli 2014.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer