Direct naar artikelinhoud

Facebook zoekt overspelige Brit

Het internet is op zoek naar een Engelsman die zijn vrouw bedriegt en nu met haar op Cyprus zou zitten. De man werd op heterdaad betrapt door een Facebookgebruikster, die het verhaal deelde met de wereld.

Wie Neil is, weten we niet. Maar dat de man geen al te best weekend heeft gehad, valt wel te vermoeden. Donderdagochtend stond ene Jenna Jane Hunt, een jonge vrouw uit Saddleworth in de buurt van Manchester, aan te schuiven in een tankstation van het nabijgelegen Huddersfield. Op haar Facebookpagina bewees Jenna even later dat ze, ondanks het ochtendlijke uur, al goed bij de pinken was.

"Als je echtgenoot Neil heet en vanochtend in een ongestreken hemd naar het werk vertrok en jullie naar Cyprus vliegen zaterdag... Hij staat momenteel koffie te halen (met drie suikertjes) in een tankstation in Huddersfield met, laat ons zeggen, 'Mrs. Smith'... Hij plant een nachtje met haar in de Premier Inn bij Brighthouse vannacht. Hij gaat je vertellen dat hij aan het werk is in York en dat hij niet thuis geraakt." Waarop Jenna Neils vrouw toch nog een fijne dag wenst, gevolgd door het advies: "koop wijn!".

Of het kies is om die info te delen op het internet, daarover lopen de meningen uiteen. Over hoe Neils vrouw het haar man betaald kan zetten, eveneens. Maar het bericht maakte wel instant furore. De Britse tabloids sprongen mee op het verhaal en tegen het weekend was de post al zo'n 26.000 keer gedeeld.

Het is niet geweten of Neil Cyprus heeft gehaald, evenmin of zijn vrouw nu op de hoogte is van zijn escapades. Klokkenluidster Jenna Jane Hunt heeft het bericht intussen van haar pagina verwijderd.