Direct naar artikelinhoud

Puik maar passé

Een melodica op Rock Werchter? Yes! En dan nog wel tussen de lippen van Cedric Bixler-Zavala, de haast epileptische frontman van At The Drive-In. Niet dat de non-stop vibrerende zanger het ding lang bespeelde, want hij had het veel te druk met het slopen van het instrumentarium van zijn kameraden.

Alles moest kapot. Versterkers, statieven, de microfoon, het drumstel: niets ontsnapte aan de vernielzucht van Bixler-Zavala. Begrijpelijk, daar de ronduit vulkanische rocksongs van zijn band nu eenmaal dat soort reactie teweegbrengen, zelfs wanneer de regen met bakken over je heen klatert.

De Texaanse herriemakers plukten de beste liedjes uit hun legendarische cultplaat Relationship Of Command, een album uit 2000 waarover de gespecialiseerde pers zich nog steeds lyrisch uitlaat. Nu moet gezegd dat de comebackconcerten van dit zootje ongeregeld enigszins anachronistisch aandoen. Bixler-Zavala voelde het ook aan zijn theewater. "Wake the fuck up!", riep hij naar de apathisch starende Rammstein-fans. "Het is maar wat regen." Het doet ons pijn dit te moet toegeven, maar de razende gekte en destructieve tics van At The Drive-In zijn passé. Een onderscheiding voor inzet, dat dan weer wel.