Direct naar artikelinhoud

Als vijanden vrienden dreigen te worden

Close to the Enemy Donderdag 10/11, 22u, BBC2

Op het einde van WO II en met de reeds om de hoek loerende Koude Oorlog, komen de krijgsgevangen genomen Duitse wetenschapper Dieter en zijn lichtjes getraumatiseerde dochter Lotte aan in een vervallen hotel in het platgebombardeerde Londen. Daar probeert geheim agent Captain Callum Ferguson hem met niet altijd even orthodoxe middelen te overhalen om voor The Royal Air Force een nieuwe straalmotor te ontwikkelen die de Britse militaire slagkracht moet verhogen.

Of de vijand uiteindelijk een vriend wordt, ziet u in dit oorlogsdrama in zeven bedrijven dat behoorlijke adelbrieven kan voorleggen. Close to the Enemy werd immers bedacht door de veelvuldig gelauwerde Stephen Poliakoff (Gideon's Daughter) die kon rekenen op een sterrencast aangevoerd door Jim Sturgess (Across the Universe), Phoebe Fox (Black Mirror), Freddie Highmore (Bates Motel) en de immer intrigerende August Diehl (Inglourious Basterds).

Veelbelovende fictienieuwkomer naar oerdegelijke Britse traditie, waarbij op geen pond meer of minder werd gekeken en die we graag samen met u ontdekken.