Direct naar artikelinhoud

Chemie BASF schrapt nog eens 500 banen

BASF, het grootste chemiebedrijf ter wereld, zet 500 werknemers aan de deur in de pigmentdivisie (kleurstoffen voor lakken). BASF nam vorig jaar Ciba en zijn pigmentactiviteiten over. BASF besliste een reeks producten niet langer aan te bieden, waardoor 500 van de 2.900 banen verdwijnen in de pigmentafdeling. In België gaan geen extra banen verloren.

Staal

ArcelorMittal start hoogoven Ougrée op

ArcelorMittal, de grootste staalgroep ter wereld, heeft gisteren de hoogoven in Ougrée nabij Luik weer opgestart. De heropstart is goed voor de creatie van 363 interne en 220 externe jobs. De Waalse regering heeft zich akkoord verklaard om ArcelorMittal voldoende CO2-quota toe te kennen voor de heropening van de hoogoven. De tweede oven in Seraing blijft nog dicht.

Bier

Bierstaking Carlsberg achter de rug

Het magazijnpersoneel van brouwerij Carlsberg in Kopenhagen heeft het werk hervat na een staking van vijf dagen tegen een vermindering van hun gratis bierverbruik. Het personeel legde vorige week het werk neer nadat de directie nog maar één gratis biertje per dag toekende in plaats van drie.