© Shutterstock

Reisbus stort tien meter omlaag in Oostenrijk

Een reisbus uit Duitsland is vrijdagavond in het Oostenrijkse Tirol tien meter omlaag gestort langs een helling na een botsing met een personenwagen. In de bus zaten 29 mensen, zo maakte de politie bekend. Er vielen ongeveer twaalf gewonden, onder hen ook twee zwaargewonden.

adm

Aanvankelijk berichtte de Oostenrijkse openbare omroep ORF dat het om een bus ging die onderweg was naar Abano in Italië, maar later paste de omroep dat aan. De bus zou op weg geweest zijn van Abano naar het noorden toen het ongeval gebeurde nabij Zirl in het district Innsbruck Land, in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. De reisbus is afkomstig uit Augsburg, aldus de politie.

Een wagen die uit de andere richting kwam, week van de rijbaan af en botste op de bus. Na de botsing rolde de bus achterwaarts en botste op nog drie andere auto's. Uiteindelijk viel de bus langs de helling omlaag. Twee vrouwen uit Duitsland, die in de eerste wagen zaten, moesten door de reddingsdiensten met een metaalschaar uit het wrak bevrijd worden, aldus het Duitse persagentschap DPA. Volgens het Rode Kruis in Tirol zijn zij zwaargewond geraakt. Zij zijn eveneens uit Duitsland afkomstig.

Volgens hulpverleners uit Augsburg is een van de inzittenden van de bus lichtgewond geraakt. Beide chauffeurs, de reisleiders en de andere passagiers zijn ongedeerd.

In totaal zijn 38 mensen bij het ongeluk betrokken. Tien van hen zijn met overwegend lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer