Direct naar artikelinhoud

Mediagroepen hebben Groupon in het vizier

l Corelio:

afwachten of succes

Groupon aanhoudt

“We hebben momenteel geen plannen om iets gelijkaardigs te doen als Groupon”, zegt mediadirecteur Gert Ysebaert van Corelio, uitgever van onder meer De Standaard en Het Nieuwsblad. “We zien wel mogelijkheden om bijvoorbeeld via de gemeentesites van Het Nieuwsblad of via het huis-aan-huisblad Passe-Partout actief te worden, maar we willen eerst zien of het fenomeen van de groepsverkopen zich doorzet. Als dat gebeurt, dan gaan we ernstig kijken wat we kunnen doen. Een concurrent van Groupon overkopen, interesseert ons niet. Wat koop je dan? Het model van Groupon valt makkelijk te kopiëren. Je kunt zelf snel zo’n website opzetten.”

l De Persgroep:

niet van plan

om te kopiëren

“We zijn niet van plan om met Groupon de concurrentie aan te gaan. Het model van Groupon is nogal eenvoudig. Het draait enkel maar om kortingen. Als uitgever willen we toegevoegde waarde bieden”, zegt commercieel directeur Xavier Verellen van De Persgroep, uitgever van onder meer Het Laatste Nieuws en De Morgen. “We geloven wel rotsvast in het principe van groepsverkopen. Op het internet zijn we al met varianten actief. Gezien de spectaculaire groei van het onlinegebeuren in België willen we onze activiteiten daar uitbreiden. Midden mei lanceren we een nieuw concept. Maar we zijn zeker niet van plan om Groupon te kopiëren.”

l Concentra:

directmails met kortingen

“De markt van de kortingbonnen is het voorbije jaar fel in beweging. Groupon valt op als snelste starter. Maar kopiëren doen we niet”, zegt onlinemanager Paul Verwilt van Concentra, dat Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg uitgeeft. “Wij werken sinds kort met directmails waarin een pak kortingen worden aangeboden. Vorige maand zijn we in Gazet van Antwerpen gestart met een maandelijkse krantenbijlage ‘Jouw Voordeel’. De kortingen zijn niet zo hoog als bij Groupon, we gaan tot 25 procent. We hechten veel belang aan goede relaties met consumenten en regionale handelaars.