Direct naar artikelinhoud

Onderzoek naar zelfmoord pestslachtoffer

Vlaams minister Geert Bourgeois (N-VA) vraagt een onderzoek naar mogelijke wantoestanden bij de gemeente Sint-Genesius-Rode. Gemeentearbeider Bruno D. (49) pleegde anderhalve week geleden zelfmoord. In zijn afscheidsbrief klaagde hij over pesterijen.

Bourgeois benadrukt dat elk gemeentebestuur wettelijk verplicht is om op te treden als ze van pesterijen op de hoogte zijn. Tijdens het onderzoek zullen zowel de gerechtelijke instanties als het gemeentebestuur worden ondervraagd.

Zestigers voelen zich onveilig in verkeer

De laatste jaren mogen er dan wel minder verkeersdoden zijn in ons land, de helft van de actieve zestigers voelt zich niettemin onveiliger in het verkeer. Dat blijkt uit een onderzoek van VAB bij 2.051 automobilisten. Redenen zijn asociaal rijgedrag van jongere chauffeurs en de complexe wegeninfrastructuur. 60-plussers willen onder meer hogere boetes en meer snelheidscontroles. Maarten Matienko van VAB: "Dit is een alarmsignaal waar we op moeten reageren. De openbare weg is er niet alleen voor jonge autobestuurders."