Direct naar artikelinhoud

Brouwerij Haacht boert goed

Brouwerij Haacht is het jaar opmerkelijk sterk begonnen. In de eerste vier maanden steeg het verkoopvolume met 8 procent. “In België hebben we niet veel verloren in de horeca en de export doet het goed”, stelde gedelegeerd bestuurder Frédéric Van der Kelen in de marge van de algemene vergadering van Co.Br.Ha, de moedermaatschappij van de brouwerij.

Haacht is de derde grootste bierbrouwer van ons land, na marktleider AB InBev en Alken-Maes, dat in handen is van het Nederlandse Heineken. Te midden van die concurrentie hield de Primusbrouwer vorig jaar goed stand: de totale bierverkoop van de groep groeide met 3 procent. Dit jaar lijkt de volumegroei zelfs te versnellen.

Het is in de eerste plaats de export die daarvoor verantwoordelijk is, en meer bepaald de Franse markt. Brouwerij Haacht is al jaren aanwezig in Noord-Frankrijk, maar focust nu op een groter deel van het land. Niet alleen de speciaalbieren scoren bij onze zuiderburen, ook de Primuspils weet steeds meer caféhouders te overtuigen.

Voor 2010 voorspelt Haacht een hoger volume en meer nettowinst dan in 2009. Na drie jaar stabilisatie is het dividend met 15 procent verhoogd tot 9,50 euro per aandeel.