Direct naar artikelinhoud

Belgische chef geeft Michelinster na acht jaar terug

Een kok die zijn Michelinster teruggeeft en zijn notering in Gault&Millau opzegt, het is nogal zeldzaam in de restaurantwereld. Onze landgenoot Frederick Dhooghe (36) deed het, en trok er de aandacht mee van de populaire Amerikaanse foodblog Eater.com.

"Ik wil vrij zijn in mijn keuken", citeert de blog Dhooghe, die achter het fornuis staat in restaurant 't Huis van Lede in het Oost-Vlaamse Wannegem-Lede. Dat hij bedankt voor de Franse kookbijbels komt volgens de blog omdat hij het beu is klanten over de vloer te krijgen die niet geïnteresseerd zijn in eenvoudig eten.

"De essentie van mijn keuken ligt in de gebruikte producten, waarmee ik klassieke gerechten bereid volgens traditionele kooktechnieken. We merken dat dit niet altijd begrepen wordt door een deel van de klanten. Zij verwachten een spektakel", zegt Dhooghe. Hij had zijn Michelinster al acht jaar.