Direct naar artikelinhoud

Bankbediende besteelt dement koppel

Het parket van Dendermonde heeft donderdag een 35-jarige bankbediende uit Berlare aangehouden en voorgeleid voor de onderzoeksrechter omdat ze gedurende één jaar een dementerend koppel zou hebben bestolen. Magali V.H., de vrouw in kwestie, weigert elke samenwerking en ontkent alle haar ten laste gelegde feiten. Alles samen stal ze 40.000 euro van het bejaarde koppel.

“De diefstal kwam aan het licht toen een van beide slachtoffers, de man van het koppel, zich er plots van bewust werd dat hij zijn bankkaart was verloren. Daarop ging die een aangifte doen bij zijn bankkantoor in Hamme. Bij het nagaan van de laatste transacties kwam aan het licht dat regelmatig grote sommen geld waren afgehaald”, legt Renzo Ottoy, woordvoerder van het parket van Dendermonde uit. Op camerabeelden die later werden opgevraagd is duidelijk te zien hoe de beschuldigde grote sommen geld afhaalt met de gestolen bankkaarten.

Magali V. werkte vast in dienst in het bankkantoor in Hamme waar het dementerende koppel geaffilieerd was. “Op die manier kende ze het bejaarde koppel goed”, vervolgt Ottoy. De bediende koos haar slachtoffers inderdaad zorgvuldig uit. Een jaar geleden ging ze hen een ‘vriendschappelijk’ bezoekje brengen. Ze maakte van de gelegenheid gebruik om bankkaarten en bijbehorende codes te stelen.

“Magali V. had vrij spel en verhoogde zelfs de afhaallimiet, tot 6.000 euro per dag. Op die manier stal ze 40.000 euro.(NJ)