Direct naar artikelinhoud

Belgische app Look draait livestreamidee om

Waar is da feestje? Die vraag kun je beantwoorden met de nieuwe app Look, ontwikkeld door twee Belgen. De app maakt het mogelijk om een livestream aan te vragen op een bepaalde locatie, en zo het leukste feestje te ontdekken.

Livestreaming wordt steeds populairder, denk maar aan de recente aanslagen, de poging tot staatsgreep in Turkije en de zomerfestivals. Twitter kocht vorig jaar nog de streamingapp Periscope over, via Facebook kun je live gaan en ook YouTube zet er steeds meer op in. Tussen al die spelers proberen twee Belgische ondernemers - één in Brussel, één in San Francisco - hun eigen publiek te bereiken met de nieuwe app Look.

Gebruikers van de app kunnen een livevideo aanvragen bij andere gebruikers die zich op een bepaalde locatie bevinden. Dat is de omgekeerde logica van klassieke streaming-apps, zoals Periscope, waarbij gebruikers hun eigen stream aanbieden en kijkers kunnen rondbladeren in het aanbod.

Test op Pukkelpop

Met die nieuwe aanpak hoopt mede-oprichter Ludwig Dumont meer relevante content te creëren: "Denk aan een surfer die even wil checken hoe het weer aan de kust is, of iemand die wil uitvissen waar de leukste feestjes aan de gang zijn."

De app, momenteel enkel beschikbaar op Apple-smartphones, richt zich vooral op jonge millenials in steden.

Gebruikers kunnen op de streams reageren met emoji's of ze 'upvoten'. Per upvote blijft de stream 10 minuten langer te bekijken via de app. Marathonsessies mag je niet verwachten: een stream mag maximaal 20 seconden duren en kan achteraf gedeeld worden via sociale media.

De app werd al getest op het Hongaarse festival Balaton, en er lopen ook gesprekken met Pukkelpop voor zo'n test.