Eerste sneeuwvlokken dwarrelen dit weekend neer in ons land

© ss

De temperaturen in ons land nemen dit weekend een flinke duik. In de Ardennen is het ’s nachts zelfs koud genoeg om de eerste sneeuw te zien vallen. “Al blijft die voorlopig niet lang liggen”, zegt weerman David Dehenauw.

nadb

In Vlaanderen is het voorlopig nog niet zover. Zaterdag wisselen zon en wolken elkaar af, en in de namiddag vergroot vooral aan zee en in het noordwesten van ons land de kans op enkele buien. De maxima liggen tussen 6 graden in de Hoge Venen en 10 graden over het westen.

Zaterdagavond en -nacht wordt het wisselend tot zwaarbewolkt. Er vallen soms buien, vooral dan in de noordelijke landshelft. Op de hoogten kan de neerslag geleidelijk vallen als smeltende sneeuw. De minima liggen tussen 1 graad in de Ardennen, rond 4 graden in het centrum en 7 graden aan zee.

Zondag is het onstabiel met buien, vooral dan over het westen. Opklaringen en wolken wisselen elkaar af. In het centrum en het oosten vallen er minder buien. Eventuele buien kunnen op de Ardense hoogten een winters karakter aannemen. De maxima liggen tussen 3 graden in de Hoge Venen en 9 graden aan de kust.

“Halfweg volgende week doen we er nog een graad van af. Dan is ook de eerste nachtvorst bij ons mogelijk”, aldus nog Dehenauw.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen