Richard Neal, advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump.
Volledig scherm
Richard Neal, advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump. © REUTERS

Trump-advocaat probeert vrijgave van belastingaangiften van president tegen te houden

buitenlandIn de Verenigde Staten heeft een advocaat van de Republikeinse president Donald Trump gisteren aan het ministerie van Financiën gevraagd om elke vraag van de Democraten om de belastingaangiften van Trump vrij te geven, af te wijzen. Volgens de raadsman gaat het om "privé-informatie" die belastingdienst IRS "wettelijk niet openbaar kan maken".

6 reacties

  • Steve Warson

    5 jaar geleden
    Alles uit de kast halen om een onderzoek tegen te houden, en tegelijkertijd fulmineren op Twitter dat er niets van waar is. De beste manier om eerlijke mensen te doen besluiten dat hij schuldig is.
  • DIRK RASSCHAERT

    5 jaar geleden
    Bullshit, waarom worden in België ook niet alle gegevens betreffende cumulatie van de ministers niet openbaar gemaakt. Om maar bijvoorbeeld geen bedrijven of acties vrijwillig of onvrijwillig (haha) te bevoordelen? Van een arbeider is elke eurocent bekend?
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Reeds lang voordat Trump president zou worden was er al sprake van dat hij minder belastingen betaalde dan zijn poetsvrouw. Het zal misschien wat overdreven zijn maar er zal wel een grond van waarheid achter schuilen. Hij is trouwens een keer of 5 failliet geweest en in 2008 is hij geld moeten gaan lenen bij een buitenlandse bank die gelieerd was met Russische oligarchen met een rechtstreekse lijn naar het Kremlin omdat hij in de VS geen krediet meer kreeg. Ik zou zeggen - follow the money.
  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    Maar de president is geen privé persoon. Dat is het nadeel president (koning) te zijn. Je behoort het volk toe.
  • Willy Van de Camp

    5 jaar geleden
    Niets verkeerd gedaan maar wel lef om alles tegen te houden!