Federaal procureur Frédéric Van Leeuw
Volledig scherm
Federaal procureur Frédéric Van Leeuw © Photo News

Federaal procureur: “Assisen niet meer van deze tijd voor terreurmisdrijven”

binnenlandFederaal procureur Frédéric Van Leeuw vindt assisen "niet meer van deze tijd" voor misdrijven zoals terrorisme. Dat zegt hij zaterdag in een interview met De Standaard. Het proces over de aanslagen van 22 maart verwacht hij eind 2020 of begin 2021, maar Van Leeuw is "er niet helemaal gerust op". Dat proces kan een jaar duren. 

6 reacties

  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Inderdaad, Ludo Segers! Terroristen spuwen op onze maatschappij en erkennen sharia ipv onze rechtspraak dus zou het normaal zijn hen ook te laten berechten volgens hun zelfgekozen systeem.Het immorele gepamper van terroristen bij justitie loopt de spuigaten uit.
  • Wim Van Assche

    5 jaar geleden
    Waarom gaat dat roch allemaal zo tergend traag. Uiteraard kan je mensen geen jaar lang gijzelen om daar te gaan zitten.
  • Jean-Pierre Vercruysse

    5 jaar geleden
    Iemand die realistisch is! Voorbeeld voor andere politiekers
  • Michel Jacobs

    5 jaar geleden
    Je kan die redenering evengoed omkeren mijnheer Van Leeuw:"Is het nog van deze tijd dat een proces voor dergelijke feiten een jaar moet duren?",of anders gesteld, wordt het niet hoogtijd dat justitie een beetje performant wordt? Ongetwijfeld zijn er een hoop magistraten die hard en lang werken, dat ze dat ook onder rationele en efficiënte omstandigheden doen, gelooft niemand meer.Tunnelvisie kan erg hardnekkig zijn.
  • Ludo Segers

    5 jaar geleden
    Zij hebben zichzelf via vrije keuze buiten ons rechtssysteem geplaatst, overeenkomstig het gezegde: wie zijn gat verbrand, moet maar op de blaren zitten! Niet meer, maar ook niet minder, meneer de procureur.