© wiva

Stijldans en Daan Deluxe op Zonhoven Trapt door

Een andere opstelling van podium en evenementen, meer plaats voor het culinaire en stijldansen op het Kerkplein. Dat zijn in een notendop de belangrijkste nieuwigheden van het evenement Zonhoven Trapt Door, het Zonhovense volksfeest dat plaatsvindt tijdens het laatste weekend van juni.

wiva

“De setting wordt gewijzigd waardoor de organisatie meer inzet op beleving,” zegt schepen Johan Vanhoyland. “Zo wordt het podium opgesteld aan de kant van het Martenshuys. Het kinderdorp komt het grasveld naast de kerk en Zonhoven Culinair krijgt meer plaats waardoor ruime terrassen en een persoonlijke inkleding van de culinaire stands mogelijk zijn.” Nieuw is dat op zaterdag om 14 uur ‘Zonhoven Danst en Zingt Door’ plaatsvindt. Liefhebbers van stijldansen kunnen onder leiding van de plaatselijke dansschool een dansje wagen op de houten plankenvloer. En de toeschouwers kunnen vanop het terras bekende liederen uit volle borst meezingen.

Headliner zaterdag op het grote podium is Daan Deluxe. Op zondag is er een kinderdorp. En terwijl de plaatselijke horeca de Zonhovenaar voorziet van lekkernijen, passeren de Ketnetband, de Fox-band, de Schlagerij, Jelle Cleymans en zijn El Bandido's, Ine en de Soulbrothers de revue.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer