Direct naar artikelinhoud

Amerikaans ambassadeur zet charme-offensief in

Denise Bauer stelt zichzelf in een promofilmpje voor. "Hello, bonjour, goedemorgen, guten tag." In haar kennismakingsvideo laat de gloednieuwe ambassadrice meteen zien dat ze de taalgevoeligheden kent. In een typisch Amerikaanse video probeert ze Belgische harten te winnen. "Vereerd" is ze, dat ze voor een poos in ons land mag wonen als Amerikaans afgevaardigde.

Het gezin Bauer kijkt ernaar uit om te supporteren voor de Rode Duivels op het WK. Of om de Eerste Wereldoorlog in ons land te herdenken. Net zoals de dame graag de politieke en economische banden tussen beide landen wil versterken. "Bedankt om ons te verwelkomen in België en om van jullie thuis het onze te maken."

Met het opvallende charmeoffensief lijkt Bauer alvast niet te willen onderdoen voor haar voorganger Howard Gutman. Hij dook tijdens zijn periode als ambassadeur met de regelmaat van een klok op in de media. Zo stuntte hij met zijn 'Tour of Belgium', waarin hij alle gemeenten van ons land bezocht en was hij geregeld te gast in televisieshows en praatprogramma's.