Direct naar artikelinhoud

Een tsunami van Japanse kunst

A Feverish Era in Japanese Art
14/10-21/01, BOZAR, Brussel, bozar.be

Het live-artskunstenplatform Workspacebrussels blaast deze maand tien kaarsjes uit, en dat mag gevierd worden. Niet alleen opent het kunstencentrum samen met het Brusselse Kaaitheater een nieuwe locatie in de oude brouwerij L'Étoile, Workspacebrussels pakt ook uit met een stevige expo over de verstrengeling tussen Japanse en westerse kunst. Denk aan een programma met installaties, voorstellingen, videokunst en grafisch werk, waarin Japan of een fascinatie voor de oosterse traditie het voornaamste kenmerk vormt.

Zowel Belgische kunstenaars zoals Honoré d'O, Benjamin Verhoeven en Gosie Vervloessem als artiesten met Japanse roots, zoals Koyuki Kazahaya, Yurie Umamoto en Fumihiko Sano, exposeren werk.

Wie dan nog niet genoeg heeft van het land van de rijzende zon en die fascinatie op een meer culturele manier wil bele- ven dan in de doorsnee sushibar, kan verder terecht in BOZAR, waar van 14 oktober tot 21 januari de expo A Feverish Era in Japanese Art loopt (met werk van onder meer Shiriyu Morita). Om van het JPN (B)XL-programma in CC Strombeek en Cinquantenaire nog te zwijgen. Bereid u voor op een Japanse golf die onze hoofdstad overspoelt!