Direct naar artikelinhoud

Krakers Gents pand zijn vertrokken

De krakers van het huis in de Holstraat in Gent hebben het pand gisteren-middag verlaten. Rond 13.30 uur vertrokken ze, met de belofte terug te keren om het huis te poetsen.

Van de voorzitter van de Gentse rechtbank van eerste aanleg moest het gezin het huis gisteren verlaten. De gerechtsdeurwaarder, het uitzettingsteam van de lokale politie en afvalintercommunale Ivago zouden pas vanmorgen actie ondernemen.

Henri Nottebaert, de advocaat van de eigenaars van de woning, is opgelucht dat het niet tot een gedwongen ontruiming moest komen. "Mijn cliënten zullen nu maatregelen nemen om te voorkomen dat het huis opnieuw gekraakt wordt." De eigenaars willen het huis barricaderen en voorzien van extra sloten.

Begin deze maand riepen de eigenaars via Facebook om hulp. Maar de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen liet weten dat er geen sprake was van woonstschennis of huisvredebreuk, omdat het pand volgens de vaststellingen van de politie niet bewoond of bemeubeld was.

De Gentse rechtbank van eerste aanleg oordeelde twee weken geleden in een eenzijdig verzoekschrift dat de krakers 14 dagen de tijd kregen om de woning te verlaten.