Direct naar artikelinhoud

Telenet verhoogt tarieven

Telenet gaat vanaf 26 januari een aantal tarieven voor vaste diensten met 2 procent verhogen. Volgens het bedrijf is dat nodig door de stijgende kosten voor levering en ontwikkeling van de diensten. Telenet zal zijn klanten hierover per brief of per e-mail op de hoogte brengen.

Daarnaast gaat Telenet de kabelprijs voor het volledige afzetgebied gelijktrekken op 15,35 euro. "Deze gelijktrekking levert ons geen extra inkomsten op", zo benadrukt het telecombedrijf. De harmonisatie moet volgens Telenet de historisch gegroeide geografische verschillen wegwerken.

De tarieven van een aantal vaste diensten worden verhoogd met 1,97 procent. Het gaat daarbij om breedbandinternet, vaste telefonie en bundels, om de huur van een digicorder en om zenderpakketten. Zo zal bijvoorbeeld Basic Internet 26 euro per maand kosten (in plaats van 25,50 euro), Whop 54,15 euro (in plaats van 53,25 euro) en Whoppa 64,60 euro (in plaats van 63,50 euro). De huur van een HD digicorder zal 8,35 euro per maand bedragen in plaats van 8,20 euro.

Telenet voert geen wijzigingen door voor de tariefplannen voor mobiele telefonie, alle tarieven per minuut en opties voor vaste telefonie, de huur van de boxen en digicorders en verschillende pakketten.