Chocolatier Joost Arijs test holle paaseieren uit de supermarkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Chocolatier Joost Arijs test holle paaseieren uit de supermarkt. © Steven Richardson

Chocolatier proeft en beoordeelt 17 paaseieren uit zes winkels. Alleen deze supermarkt stelt niet teleur

Dat kwaliteitsvolle chocolade zijn prijs heeft, daar valt in de supermarkt nog weinig van te merken. Gemiddeld kosten holle paaseieren daar zo’n 5 euro per kilo. “Koop je dan nog chocolade?” vraagt gerenommeerd chocolatier Joost Arijs (31) zich hardop af. Maar één manier om daar achter te komen, en dat is met het betere proefwerk.

19 reacties

  • Carla Van Geel

    5 jaar geleden
    Zoals alle producten zijn er minder en meerder smaakvolle aanbiedingen. Ook een stuk rundvlees kan je van goede en minder goede kwaliteit kopen? Sommigen eten met Pasen liever een paar eitjes minder maar van betere kwaliteit en anderen zien het als een dagelijkse portie. Kwaliteit is niet meer overal te vinden want de hogere facturen worden erin verwerkt!
  • Rudi Bollaerts

    5 jaar geleden
    Neuhaus is en blijft de beste en kwaliteit kost geld.
  • Verstappen Martine

    5 jaar geleden
    Ik weet niet of het kan maar volgens mij smaakte vroeger alles beter. Misschien een hersenspinsel van mezelf maar die indruk heb ik echt met heel veel niet alleen met chocolade.
  • Frederick Timmerman

    5 jaar geleden
    Wat een gezaag altijd over wie de goedkoopste is en wie de duurste. Iedereen koopt waar hij of zij dat wil. Laat jullie toch niet steeds opnaaien door de media. Ik ben Delhaize-klant, maar ik kijk niet neer op mensen die graag winkelen bij Aldi, Lidl, Carrefour of Colruyt. Ik vind de huismerken van Delhaize lekker en dat is waar het bij mij om draait: smaken! Geniet van de (zon)dag
  • René Lippeveld

    5 jaar geleden
    Mijn vader was banketbakker en chocolatier. Wat dat laatste betreft, was er maar een naam: Callebout. Het gieten van de chocolade is een kunst: u hebt ongeveer een kwartier om de vormpjes vol te gieten, want de chocola moet koud aanvoelen en lopend zijn. Uiteraard moeten goede figuurtjes zo dun mogelijk zijn, zoniet betaalt de consument het gelag. Samengevat: kwaliteitsvolle chocola, temperatuur en kennis. Dat lijkt gemakkelijk, maar is het niet.