Direct naar artikelinhoud

Een warme week met kans op buien

Vanochtend een regionaal sterk verschillend weerbeeld. Vooral aan de kust komt nevel, mist of lage bewolking voor. Elders is de zon al vroeg uit de veren. Uiteindelijk verdwijnt het ochtendgrijs waarna de meeste plaatsen redelijk wat zon te zien krijgen Later ontstaan stapelwolken met kans op een enkele regen- of onweersbui. In bijna het hele land eindigt de dag vrij zonnig.

Morgen overdag flinke perioden met zon. 's Avonds rond een uur of acht kunnen we nog steeds ruim 20 graden verwachten. Woensdag en donderdag is er ruimte voor de zon, maar we maken kans op een regen- of onweersbui. Vrijdag verandert er weinig. Naast zon is er altijd een buienkans. In het weekend behouden we hoge temperaturen.

's Ochtends nevel of mist, in de loop van de dag meer zon. Het blijft droog. Op zee: N 3-4, vanavond af en toe 5. Morgen perioden met zon en droog. Woensdag droog met zonnige perioden.

's Ochtends nevel en mist. Nadien perioden met zon, maar in de namiddag kans op regen- of onweer. Morgen zelfde verwachtingen. Woensdag en donderdag meer kans op regen.

Perioden met zon maar in de loop van de dag verspreid enkele regen- of onweersbuien. 21-26 graden. Morgen overal zonnige perioden. Woensdag en donderdag nog wat warmer, maar de kans op enkele regen- of onweersbuien neemt ook toe. Vrijdag en in het weekend blijft het warm.

Langs de kusten vandaag veel wolken. Elders perioden met zon en vrijwel overal droog. 14-21 graden. Morgen en overmorgen perioden met zon en droog.

Tot en met donderdag op meerdere plaatsen regen- en onweersbuien en in het algemeen maar weinig zon. De condities zijn beter in Wallis en Tessin. 23-27 graden.

De meeste zon in de ochtenduren. Naarmate de temperatuur oploopt kans op enkele regen-of onweersbuien. 18 graden in het noordwesten tot 25 graden en in het binnenland.

Vandaag en morgen is het zonnig. Nabij de Pyreneeën komt meer bewolking voor en valt wat regen of onweer. 18-24 graden in het noorden en 27-34 graden in het zuiden. Woensdag/donderdag blijft de regio Pyreneeën gevoelig voor een bui. Tot donderdag is het vrij zonnig op de Balearen: 23-26 graden. Zonnig is het op de Canarische Eilanden al zijn er in het noorden soms wolkenvelden. 22-27 graden.

Tot donderdag zonnige perioden maar vooral in de avond ook wat regen of onweer. In het zuiden kunnen de buien hevig zijn. 20-25 graden. In het noorden is het gemiddeld 5 graden warmer.

Vandaag en morgen in het noorden en westen van Griekenland meer wolken met regen- en onweersbuien. Woensdag dringen de buien ook door tot het noorden van Turkije. 20-25 graden in de gebieden met buien. Elders 25-30 graden.