Direct naar artikelinhoud

Laurent Louis vervolgd voor smaad aan Di Rupo

Het Brusselse parket vordert twintig maanden cel met uitstel tegen Kamerlid Laurent Louis. Hij wordt onder meer vervolgd voor smaad aan het adres van premier Elio Di Rupo.

Louis zoekt al jaren de controverse en net voor de verkiezingen van 25 mei lukt hem dat beter dan ooit. Een week na zijn verboden antisemitisch congres kon hij gisteren zijn medestanders optrommelen voor het requisitoir voor de correctionele rechtbank. Louis publiceerde in 2012 op zijn website een oude lijst met pedofilieverdachten en later ook stukken uit het autopsieverlag van Julie en Mélissa. Hij herlanceerde ook allang irrelevant bevonden beschuldigingen van pedofilie tegen premier Di Rupo. Hij wordt vervolgd voor smaad en heling van vertrouwelijke stukken uit het dossier-Dutroux.

Met zijn nieuwe partij Debout des Belges heeft Louis in Franstalig België een cultstatus verworven. Een 70-tal aanhangers kwam hem gisteren ondersteunen.

Als de rechtbank de vordering volgt, riskeert Louis buiten een verder verhogende populariteit in de praktijk weinig of niets.