Direct naar artikelinhoud

Buschauffeur De Lijn bleek nog dronken van de dag voordien

LEUVEN l De buschauffeur van De Lijn die vrijdag in Leuven betrapt werd op rijden onder invloed, zegt dat hij positief geblazen heeft omdat hij de dag voordien een karton witte wijn van drie liter had gedronken. "Het is niet goed te keuren", zegt de chauffeur.

De man was vrijdagnamiddag begonnen aan zijn shift. Een uur later moest hij in Leuven aan de kant voor een controle van De Lijn. Terwijl de inspecteurs van De Lijn hun werk deden, controleerden agenten de chauffeur. Ze wilden een alcoholtest.

"Ik had van de hele dag geen druppel alcohol gedronken.", zegt de chauffeur. Volgens hem ging de blaastest hem niet goed af door een verkoudheid. Toen hij uiteindelijk toch lang genoeg had geblazen, bleek de test positief.

Hij blijft erbij dat hij sinds het ontwaken vrijdag geen druppel alcohol had gedronken. Volgens hem zat de alcohol nog in zijn lichaam van daags voordien. "Ik was woensdag en donderdag thuis. Ik heb ervan geprofiteerd." Donderdag dronk de chauffeur naar eigen zeggen overdag een Chimay en een Duvel. 's Avonds nestelde hij zich voor de televisie met een krat witte wijn van drie liter. "Ik heb tot vier uur 's ochtends dvd's gekeken. Het wijnkarton was leeg." De chauffeur denkt dat hij misschien niet positief had getest als hij vrijdag iets had gegeten. De Lijn ziet geen verzachtende omstandigheden. De man wordt op staande voet ontslagen.